2020-2021 tanév

Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon mindennapjai...

Így kezdtük a tanévet

Szeptember 15-én Szent Kereszt Felmagasztalásához kapcsolódóan ikon és közösségi ház szentelésével egybekötött tanévnyitó vecsernyét tartott Dr. Orosz Atanáz a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke és Juhász Géza első helynök atya. Rendhagyó módon a szertartást a diákotthon udvarán tartottuk meg. Püspök atya kihangsúlyozta a fiatalok számára, hogy Isten csak annyi terhet tesz ránk, amennyit még el bírunk viselni. Éppen ezért a jelenlegi helyzetben is úgy kell megélnünk mindennapjainkat, úgy szükséges cselekednünk, hogy tudjuk, egy megszentelt világban élünk. Krisztus kitárt karjaiban pedig mind szeretetteljes közösségre lelhetünk, melyért felelősséggel tartozunk. Mindezekhez a diákotthon és a szakkollégium minden körülményt és feltételt biztosít. A szertartás végén Püspök atya megszentelte Boldog Romzsa Tódor ikonját, majd azt a közösségi házat, melynek felújítását már évek óta vártuk. Az egykor kollégiumi kápolnaként szebb időket látott kis faház sokáig raktárként szolgált. A szakkollégisták és a munkatársak azonban jobb sorsot szántak az öreg és megrongálódott épületnek, így a Miskolci Egyházmegye és a Belügyminisztérium támogatásával egy felújított, modern és barátságos közösségi házzá alakítottuk. A szentelést követően a fiatalok azonnal birtokba is vették és éjszakába nyúlóan játszottak és beszélgettek.

Meggyőződésünk, hogy Isten áldása végigkísér bennünket az új tanévben is, ahogyan azt eddig is tette. A tanévre szóló jelmondatunk az Eucharisztikus kongresszusra készülve választottuk:

" Kérlek, add, hogy ezeket méltóan vegyem magamhoz bűneim bocsánatára s az örök életre! Ámen!" (Szent Liturgia)

Elkezdődött a tanév a Görögkatolikus Kollégiumban

Megkezdtük a tanévet kollégiumunkban

2020. szeptember 09. szerdán, ismerkedési estet szerveztünk hallgatóinknak. Az eseményen minden kollégistánk megjelent, ahol megválasztásra kerültek a kollégiumi tisztségek. Közösen átbeszéltük a tanév programjait, továbbá lehetőség nyílt jobban megismerkedni a hallgatókkal. Az este  jól sikerült, vidám programot zártunk fejeztünk be.


Minden kedves kollégistánknak sikeres tanévet kívánunk!